BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

(Door)vraagtraining voor ICT’ers

Helaas wordt er vaak vanuit gegaan dat de perceptie van een ander in gesprekken hetzelfde als die van jezelf is. Daardoor ontstaan vaak misverstanden en problemen. In de werkelijkheid is dat eigenlijk niet zo. We zijn het vaker eens dan we denken en weten. Het enige wat er doen is, is het afstemmen van percepties. Met andere woorden: er voor zorgen dat iedereen op dezelfde golflengte zit. De beste manier om daar voor te zorgen is vragen naar de perceptie van de ander.  De beste manier om dat voor elkaar te krijg is er voor te zorgen dat je op een vaardige manier vragen kunt stellen en vooral ook kunt doorvragen. Op die manier bereik zowel diepgang in de perceptie als duidelijkheid over wensen en verwachtingen van de ander.

Je gaat na deze training naar huis met een krachtige, praktijkgerichte (door)vraagtechniek.

Doel

In overleg met de opdrachtgever wordt door middel van een (telefonische) intake het uiteindelijke doel van de training bepaald. Binnen het centrale thema is er altijd ruimte voor maatwerk.

Doelgroep

ICT’ers die willen leren werken met een krachtige (door)vraagtechniek.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

De volgende onderwerpen zullen gedurende de training aan bod komen:

  • Open- en gesloten vragen: Wat is het nut van beide en wanneer gebruik we wat?
  • Chunking vragen: Chunking is een handige manier om details of juist de grote lijnen boven water te krijgen
  • Metamodel vragen: Metamodel vragen stellen ons in staat om de ontbrekende informatie snel te achterhalen
  • Het werkmodel: Het gebruik van het werkmodel zorgt dat we geen fase in een gesprek overslaan en dus geen informatie missen

 

Bijzonderheden

De training geeft inhoudelijke (klassikale) informatie en biedt daarnaast veel mogelijkheden om met het geleerde te oefenen. Dat zorgt voor integratie van de stof zodat de deelnemers de aangereikte kennis direct in de praktijk kunnen inzetten.

Duur & Prijs

Duur: 1 dag
Prijs: €625,00

Heeft u een vraag voor ons?