BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

Herkennen van gedragsstijlen met behulp van DISC – begeleide e-learning

Hoe het DISC-model u inzicht geeft in uw leiderschapsstijl en u in staat stelt om medewerkers gemakkelijker aan te sturen

Als u mensen leidt moet u ze beïnvloeden. De simpelste manier is ze te vertellen hoe geweldig het voor hen is om te komen van waar ze nu zijn (punt A) naar het utopische plaatje (punt B). De mensen aan wie u deze visie hebt doorgegeven committeren zich en verlenen u de bevoegdheid om tijdens de reis naar punt B de beslissingen te nemen. Simpel zat toch? Niet dus.

Wat bij de ene medewerker tot effectieve prestaties leidt, kan bij een ander precies het tegenovergestelde tot gevolg hebben. Tijdens de training ˈ Herkennen van gedragsstijlen met DISCˈ zult u ontdekken hoe u uw persoonlijke leidinggevende kwaliteiten flexibel kunt inzetten en hoe u ze kunt verbeteren. Als deelnemer maakt u uitgebreid en intensief kennis met DISC, een laagdrempelige gedragsanalyse.

Kennis en gebruik van het DISC-model geeft u een diepgaand inzicht in uw eigen leiderschapsstijl en biedt u de mogelijkheden om uzelf en uw medewerkers beter te begrijpen. Hierdoor kunt u beter aansluiten op de persoonlijke behoeften van elke individuele medewerker, uw gedrag gemakkelijker aanpassen aan de vereisten van de situatie, verschillen in medewerkers beter waarderen en bouwen aan vertrouwen en gezag.

Doel

Na deze praktische en inspirerende DISC-training weet u:

  • waarom persoonlijkheid van belang is in de interactie en samenwerking tussen leidinggevende en medewerkers
  • wat de waarde is van verschillen in medewerkers
  • hoe uw eigen DISC-profiel eruit ziet
  • hoe u de DISC-gedragsstijl van medewerkers kunt vaststellen en interpreteren
  • hoe u uw eigen gedrag kunt afstemmen op de gedragsstijl en behoeften van medewerkers
  • hoe u de theorie van DISC kunt toepassen in uw dagelijkse interactie en samenwerking met uw medewerkers en uw team

Doelgroep

De training ˈ Herkennen van gedragsstijlen met DISCˈ is bestemd voor leidinggevenden die de positieve impact van hun leiderschap binnen hun team/de organisatie naar een hoger niveau willen brengen.

Vorm

Klassikaal en e-learning

Inhoud

Tijdens deze training:

  • maakt u kennis met de achtergrond en theorie van DISC
  • leert u uw eigen DISC-profiel kennen en wat het effect hiervan is op de interactie met medewerkers en/of het team
  • leert u DISC-gedragsstijlen herkennen bij medewerkers
  • leert u hoe u (een) medewerker(s) op basis van zijn/hun gedragsstijl(en) zodanig kunt interpreteren, instrueren en motiveren dat optimaal wordt tegemoetgekomen aan zijn/hun persoonlijke voorkeuren, drijfveren en behoeften

Bijzonderheden

De duur van de e-learning bestaat uit 30 dagen. Bij een privé-/maatwerktraining heeft u voordat u met de e-learning aan de slag gaat drie kwartier klassikale training. Na afloop van de 30 dagen e-learning heeft u nogmaals drie kwartier klassikale training

Duur & Prijs

Duur: Privé-/maatwerk: 1,5 uur online klassikaal en 30 dagen begeleide e-learning. Groepstraining: 3 uur online klassikaal en 30 begeleide dagen e-learning. 1 jaar toegang tot de e-learning omgeving.
Prijs: €395,00

Heeft u een vraag voor ons?