BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

ICT Communicatietraining voor Presales Consultants

Presales Consultants zijn het ‘technisch geweten’ van een ICT-sales organisatie. Zij vormen zogenaamde ‘technisch geweten’ van een ICT-sales organisatie. Daarnaast zijn juist zij verantwoordelijk voor het uitvragen van de functionele en technische behoeften van klanten. Op basis van daarvan maken ze een eerste technisch ontwerp op hoofdlijnen. Dat kan gevolgd worden door een offerte voor de benodigde hardware, software en diensten om dat ontwerp te realiseren. Dit gegeven vraagt om een meer dan uitstekende vraagtechniek. Op die manier kunnen ze ervoor zorgen dat de inhoud van de offerte maximaal aansluit op de vraag van de potentiële klant. En daar blijft het vervolgens niet bij! Ze moeten namelijk helder, bondig en goed kunnen schrijven en de technische oplossing in klare taal kunnen presenteren.
In deze trainingen komen in ieder geval: vraagtechnieken, schrijf- en presentatievaardigheden aan de orde.

Doel

In overleg met de opdrachtgever wordt door middel van een (telefonische) intake het uiteindelijke doel van de training bepaald. Binnen het centrale thema is er altijd ruimte voor maatwerk.

Doelgroep

Omdat het doel en de inhoud van de training uiteindelijk op basis van maatwerk worden samengesteld, kan in principe iedere medewerker die de rol van Presales Consultant heeft of gaat krijgen deelnemen.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

De volgende onderwerpen zullen gedurende de training aan bod komen:

  • (Door)vraagtechnieken: De Presales Consultant is degene die de juiste vragen weet te stellen om een klantvraag helemaal duidelijk te krijgen. Dit perceptiemanagement is cruciaal om de juiste oplossingen aan te kunnen bieden. De training gaat in op een aantal doorvraagtechnieken en modellen die juist voor presales van grote waarde zijn.
  • Schrijfvaardigheid: De Presales Consultant schrijft regelmatig offertes, rapportages en notities. Een bondige en actieve schrijfstijl zorgt voor duidelijke en vlot leesbare teksten en offertes met impact. De training behandelt een methodiek om documenten goed te structureren en geeft hulpmiddelen om de schrijfstijl te verbeteren.
  • Presentatievaardigheden: Het verzorgen van een inspirerende en overtuigende presentatie is in sales van enorm belang. Voor technische onderwerpen is dit de taak van de Presales Consultant. In deze training kijken we naar de ingrediënten van een presentatie die boeit en ‘blijft hangen’.

 

Bijzonderheden

De training geeft inhoudelijke (klassikale) informatie en biedt daarnaast veel mogelijkheden om met het geleerde te oefenen. Dat zorgt voor integratie van de stof zodat de deelnemers de aangereikte kennis direct in de praktijk kunnen inzetten.

Duur & Prijs

Duur: 3 dagen
Prijs: €1.875,00

Heeft u een vraag voor ons?