BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

ICT Communicatietraining voor Technische Consultants en -Engineers

Technische consultants en –engineers hebben veel ervaring met de specifieke onderdelen van een ICT-infrastructuur. Zij zijn meestal in dienst van een ICT-dienstverlener en werken in projectverband. Om hun kant goed van dienst te kunnen zijn, is die technische kennis en ervaring allang niet meer voldoende. Klanten vragen inmiddels meer. Ze willen dat je met hen meedenkt en ze vervolgens goed adviseert. De klant gaat er bovendien van uit dat je fungeert als ‘ogen en oren’. Juist jij hebt namelijk het meeste contact de klant en daarom horen en zien juist jullie ontwikkelingen die kansen bieden.
In deze trainingen in elk geval de volgende onderwerpen aan bod: actief luisteren, (door)vraagtechnieken en presentatietechnieken.

Doel

In overleg met de opdrachtgever wordt door middel van een (telefonische) intake het uiteindelijke doel van de training bepaald. Binnen het centrale thema is er altijd ruimte voor maatwerk.

Doelgroep

Technische consultants en -engineers.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

De volgende onderwerpen zullen gedurende de training aan bod komen:

  • (Non)verbale communicatie: Een sterke (non)verbale communicatie is waardevol in een projectoverleg of tijdens een presentatie. De training gaat daarom in op een aantal aandachtspunten die de (non)verbale communicatie verbeteren.
  • (Door)vraagtechnieken: Een goede (door)vraagtechniek is belangrijk om snel en effectief problemen of aandachtspunten van klanten te achterhalen of een gesprek met een ICT-manager of teamleider te hebben. De training besteedt hier ruimschoots aandacht aan.
  • Rapportages schrijven: De meeste engineers en consultants schrijven regelmatig rapportages. Een bondige en actieve schrijfstijl zorgt voor duidelijke en vlot leesbare teksten. De training behandelt een methodiek om rapportages goed te structureren en geeft hulpmiddelen om de schrijfstijl te verbeteren.
  • Presentatietechnieken: Technisch Engineers en -consultants brengen regelmatig informatie over naar groepen in een overleg of tijdens het verzorgen van een presentatie. In deze training kijken we naar de ingrediënten van een presentatie die boei en ‘blijft hangen’.

 

Bijzonderheden

De training geeft inhoudelijke (klassikale) informatie en biedt daarnaast veel mogelijkheden om het geleerde te oefenen. Dat zorgt voor integratie van de stof zodat de deelnemers de aangereikte kennis direct in de praktijk kunnen inzetten.

Duur & Prijs

Duur: 3 dagen
Prijs: €1.875,00

Heeft u een vraag voor ons?