BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

Presenteertraining voor ICT’ers

ICT-professionals geven veel en vaak presentaties. Denk daarbij aan webinars, seminars, bedrijfspresentaties, symposia, trainingsbijeenkomsten en nog veel meer. Niet alle presentaties blijven hangen bij de luisteraars en er wordt al snel vergeten waar het feitelijk om ging. De vraag is hoe dat komt?

Natuurlijk is wat er gepresenteerd wordt erg belangrijk, maar tegelijkertijd speelt ook hoe we de inhoud brengen een zeer belangrijke rol. Hoe we de boodschap brengen (de vorm) blijkt een grote invloed te hebben op het effect van een presentatie bij de luisteraar. De vraag is wat het verschil gaat maken en hoe je er voor kunt zorgen dat een presentatie inspireert en motiveert. Een ander belangrijk punt is ook het aan kunnen en durven gaan van interactie met de deelnemers. Er zijn dus meerdere ingrediënten die bijdragen aan het succes van een presentatie. Deze trainingen helpt je bij het vinden van de ingrediënten die voor jou werken.

Doel

In overleg met de opdrachtgever wordt door middel van een (telefonische) intake het uiteindelijke doel van de training bepaald. Binnen het centrale thema is er altijd ruimte voor maatwerk.

Doelgroep

ICT’ers die meer effect met hun presentaties willen bereiken.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

De volgende onderwerpen zullen gedurende de training aan bod komen:

  • Het belang van de boodschap van een presentatie.
  • Het aanbrengen van een duidelijke structuur in een presentatie.
  • Non-verbale communicatie voor presentators (lichaamstaal, stemgebruik).
  • Het belang van leerstijlen.
  • Interactie met het publiek.
  • Omgaan met weerstand en tegenwerpingen.
  • Het maken van een sterke digitale presentatie (slidedeck).
  • Inspirerend presenteren.
  • Omgaan met spanning en zenuwen.

Bijzonderheden

De training geeft inhoudelijke (klassikale) informatie en biedt daarnaast veel mogelijkheden om met het geleerde te oefenen. Dat zorgt voor integratie van de stof zodat de deelnemers de aangereikte kennis direct in de praktijk kunnen inzetten.

Duur & Prijs

Duur: 1 dag
Prijs: €625,00

Heeft u een vraag voor ons?