BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

Coaching Effectief solliciteren (Privé)

Solliciteren is meer dan alleen een brief schrijven en een CV toesturen. Er komt veel meer bij kijken. Tegenwoordig gaat het om een goed verhaal kunnen vertellen en mensen daarmee oprecht te verleiden. En daarmee wordt in dit geval bedoeld: anderen overtuigen dat ze met de keuze voor jou de juiste persoon binnenhalen. Belangrijk voor jou is dat je weet wat je wilt en dat ook begrijpelijk en inspirerend kunt uitleggen aan je gesprekspartner(s).

Door een goede voorbereiding op een gesprek, het kiezen van de juiste toonzetting, je in te leven in je gesprekspartner(s) en je dus ook bewust te zijn van je eigen gedrag kun je het verschil maken. Dit coachingstraject helpt je een sollicitatie niet alleen te zien als een gunst aan jou van een potentiële werkgever, maar vooral als het aangaan van een overeenkomst op basis van wederzijdse afhankelijkheid en dialoog.

Doel

Tijdens een (telefonisch) intakegesprek bepalen de deelnemer en de coach gezamenlijk welke doelstellingen er met het traject bereikt dienen te worden. Het uitgangspunt hierbij dat er duurzame gedragsverandering bewerkstelligd moet worden. De deelnemer wordt geprikkeld om bij de eigen toekomst van zijn/haar werk stil te staan en bewust nieuwe keuzes te maken. Het is een proces dat met een coachingstraject in beweging wordt gezet en daarmee niet eindigt.

Doelgroep

Een privé coachingstraject kan door iedereen worden aangevraagd en gevolgd. Inhoudelijk staan de persoonlijke vraagstukken en praktijksituatie van een deelnemer centraal. Daarmee wordt een privé coachingstraject helemaal afgestemd op de deelnemer.

Voorkennis

Voor een privé coaching traject is geen specifieke voorkennis vereist.

Vorm

Maatwerk

Inhoud

De inhoud van dit traject zal in overleg met u, middels een telefonisch intakegesprek, bepaald worden. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen:

  1. Hoe gaat het intake gesprek tot nu toe? Wat gaat goed en wat kan beter en waarom?
  2. Ik word bewust van mijn gedrag en leer dat af te stemmen met de opdrachtgever.
  3. Hoe kan ik mezelf overtuigend en bondig introduceren?
  4. Hoe benoem ik mijn kwaliteiten en hoe vertaal ik deze naar de opdrachtgever?
  5. Anders kijken naar je valkuilen en ontwikkelpunten en deze op positieve manier formuleren.
  6. Hoe schrijf ik een motivatie?
  7. Wat is de juiste interviewmethode?
  8. Wat is het centrale thema van de vragen tijdens het intakegesprek?
  9. Praktische tips en het intakegesprek trainen

 

Duur & Prijs

Duur: 5 sessies
Prijs: €1.575,00

Heeft u een vraag voor ons?