BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

Privé Coaching Traject Herkennen van en inspelen op het gedrag van anderen

Hoe maak jij als Professional de verbinding met je collega, de klant of leverancier. Wanneer gaan je nekharen overeind staan en met welke karaktereigenschappen vind je het lastig communiceren? Wanneer verloopt de communicatie juist vloeien en waarom is dit zo? je boodschap overbrengen begint met het herkennen van het gedrag van je gesprekspartner. Vervolgens is het interessant te weten waarom doe je gesprekspartner zoals hij doet en hoe kun je inspelen op dit gedrag. Voorwaarde en daarmee uitgangspunt van de training is dat je inspeelt op het gedrag van de ander door dichtbij jezelf te blijven. 

Doel

Tijdens een (telefonisch) intakegesprek bepalen de deelnemer en de coach gezamenlijk welke doelstellingen er met het traject bereikt dienen te worden. Het uitgangspunt hierbij dat er duurzame gedragsverandering bewerkstelligd moet worden. De deelnemer wordt geprikkeld om bij de eigen toekomst van zijn/haar werk stil te staan en bewust nieuwe keuzes te maken. Het is een proces dat met een coachingstraject in beweging wordt gezet en daarmee niet eindigt.

Doelgroep

Een privé coachingstraject kan door iedereen worden aangevraagd en gevolgd. Inhoudelijk staan de persoonlijke vraagstukken en praktijksituatie van een deelnemer centraal. Daarmee wordt een privé coachingstraject helemaal afgestemd op de deelnemer.

Voorkennis

Voor een privé coaching traject is geen specifieke voorkennis vereist.

Vorm

Maatwerk

Inhoud

De volgende onderwerpen kunnen onder andere gedurende het traject aan bod komen:

  • Welk gedrag heb ik van nature en wat laat ik aan gedrag richting anderen zien?
  • Hoe herken ik gedrag van anderen?
  • Hoe herken ik aan het gedrag van andere n waar mijn eigen gedrag effectiever ingezet kan worden?
  • Hoe beïnvloed ik de verschillende gedragstypes?
  • Welke communicatie do’s and don’ts gelden er?
  • Welke weerstand kan ik ervaren in contact met anderen en hoe ga ik daar het beste mee om?
  • Wat zijn andere lastige situaties en hoe ga ik hiermee om?

Bijzonderheden

Tijdens een intake gesprek bepaalt de coach gezamenlijk met je welke doelstellingen er met het traject bereikt dienen te worden. Door deze aanpak, waarin niet alleen de vaardigheden maar ook de persoon centraal staat, zijn de effecten op de lange termijn.

Duur & Prijs

Duur: 3 dagdelen
Prijs: €945,00

Heeft u een vraag voor ons?