BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

Slachtoffers mensenhandel LVB/GGZ – begeleide e-learning

Uit onderzoek blijkt dat een groot percentage van de (vermoedelijke) slachtoffers mensenhandel een (vorm van een) licht verstandelijke beperking (LVB) heeft.
Jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) lopen een grote kans om slachtoffer te worden van mensenhandel. Het is zeer aannemelijk dat deze groep jongeren kwetsbaar is. Het gaat immers om jongeren met een sociaal, maatschappelijke en emotionele achterstaand. Signaleren en vroegtijdige preventie is noodzakelijk om noodzakelijke zorg/hulpverlening te bieden en verdere traumatisering te voorkomen.

Doel

Na afloop van de training “Slachtoffers mensenhandel LVB/GGZ” bent u in staat om:

  • Potentiële slachtoffers van mensenhandel te signaleren
  • vroegtijdige preventie te organiseren
  • noodzakelijke zorg/hulpverlening te bieden om verdere traumatisering te voorkomen

U krijgt les van ervaren trainers in dit vakgebied. Tijdens het klassikale gedeelte zullen zij  samen met u de bovenstaande onderwerpen doornemen en bespreken.
Daarna gaat u zelfstandig, online m.b.v. de leerapp de leerstof tot u nemen en de leerkaarten oefenen en beantwoorden. Voor het verkrijgen van de accreditatie punten is het noodzakelijk dat de training volledig wordt afgerond inclusief het juist beantwoorden van alle leerkaarten.

Om de accreditatie punten te verkrijgen dient u  altijd een training te volgen met een live- of een online klassikale sessie van 3,5 uur.

Voor de klassikale en webinar training gelden 24 accreditatiepunten.

Doelgroep

De training is bestemd voor zorgprofessionals, onderwijzers in het (speciaal) voortgezet onderwijs en daarnaast iedereen die in zijn/haar werk (potentiële) slachtoffers mensenhandel ontmoet.

Vorm

Klassikaal en e-learning

Inhoud

Door de training “Slachtoffers mensenhandel LVB/GGZ” leert u:

  • meer over mensenhandel (definities), signalen en verschillende vormen van hulpverlening
  • wat mensenhandel is
  • wat (mogelijke) signalen zijn
  • deze signalen te kwalificeren en passende hulp in te zetten<

Bijzonderheden

De duur van de e-learning bestaat uit 30 dagen. Bij een privé-/maatwerktraining heeft u voordat u met de e-learning aan de slag gaat drie kwartier klassikale training. Na afloop van de 30 dagen e-learning heeft u nogmaals drie kwartier klassikale training

Duur & Prijs

Duur: Privé-/maatwerk: 1,5 uur online klassikaal en 30 dagen begeleide e-learning. Groepstraining: 3 uur online klassikaal en 30 begeleide dagen e-learning. 1 jaar toegang tot de e-learning omgeving.
Prijs: €395,00

Heeft u een vraag voor ons?