BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

Training Challenge Yourself & Improve Your Leadership

In de loop der tijd kan het zijn dat je als medewerker steeds verantwoordelijkheden krijgt. Dat gaat meestal organisch. Zo ontwikkel je je senioriteit en kan het gebeuren dat je in een leidinggevende rol terechtkomt. Alles is nieuw en je komt erachter dat bij het aanvaarden van deze rol ook nieuwe vaardigheden horen. Denk daarbij aan aansturing van medewerkers, resultaatgerichte doelen stellen, proactief handelen op het goede moment en prioriteiten stellen en delegeren.

In deze training kijken we eerst naar in de persoon achter de nieuwe manager. Daarna gebruiken we casuïstiek uit de eigen praktijk en aan de hand daarvan oriënteren we op de uiteenlopende vaardigheden en het moment waarop deze ingezet kunnen worden.

Doel

In overleg met de opdrachtgever wordt door middel van een (telefonische) intake het uiteindelijke doel van de training bepaald. Binnen het centrale thema is er altijd ruimte voor maatwerk. Alle onderwerpen in de training leveren een bijdragen aan het reduceren en voorkomen van verzuim door ziekte of andere oorzaken.

Doelgroep

Omdat het doel en de inhoud van de training uiteindelijk op basis van maatwerk worden samengesteld, kan in principe iedere medewerker deelnemen aan deze training.

Voorkennis

Om deel te nemen aan deze training vindt er een intakegesprek plaats waarin wij jou graag beter leren kennen. Tijdens de drie dagen werken we met jouw eigen persoonlijk Insights Discovery profiel die aan de hand van een vragenlijst voorafgaand wordt samengesteld.

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

Dag 1 Hele dag: Inzicht in jezelf. Ver komen is dichtbij beginnen. Op deze eerste dag ontvang je jouw Insights Discovery profiel en krijg je meer inzicht in jouw persoonlijke voorkeuren. Je leert:

  • wat jouw talenten zijn en hoe je deze optimaal kunt benutten
  • zien hoe jouw waarden en persoonlijke voorkeuren invloed hebben op de manier waarop je keuzes maakt

Dag 2 Ochtend: afstemmen en verbinden Om effectief te communiceren is het belangrijk anderen te behandelen zoals zij behandeld willen worden. Door dit te doen kun je een krachtige verbinding maken en houd je zelf de regie. Je leert:

  • hoe je beter verbinding kunt maken met anderen en hierdoor samen met hen snelle tot oplossingen kunt komen
  • wat de talenten en kwaliteiten van anderen zijn en hoe je deze het beste kunt benutten

Middag: Stress In de middag gaan we het hebben over stress en werkdruk: wat zijn de oorzaken hiervan en hoe kun je hier beter mee omgaan? Dag 3 Ochtend: Feedback & doelen stellen Feedback is “breakfast for champions”. Teams groeien pas wanneer ze alkaar effectieve feedback dureven en kunnen geven. Op deze derde dag leer je:

  • het D4 Feedback model kennen en gebruiken
  • meer over het LSD Model (Luisteren-Samenvatten-Doorvragen)

Sterke teams zorgen altijd voor een heldere doelstelling. Ze checken samen of elk teamlid op dezelfde wijze naar deze doelstelling kijkt. In de ochtend bespreken we daarom ook het stellen en bereiken van doelen. Hierbij gebruiken we de theorie achter het G-Wave model. Middag: Opstellen actieplan Wat heb je geleerd en welke nieuwe inzichten neem je mee? Je gaat een actieplan voor jezelf opstellen en maakt deze SMART. Op deze manier vergroot je de kans dat jouw nieuwe kennis en inzichten jou helpen in de toekomst. De middag sluiten we af met een gezamenlijke borrel Evaluatieafspraak We spreken in het nieuwe jaar af. We gaan onder andere bespreken wat het programma je tot nu toe heeft gebracht en waar nog eventueel aanpassingen in je actieplan kunnen worden gemaakt.

Duur & Prijs

Duur: 3 dagen
Prijs: €1.995,00

Heeft u een vraag voor ons?