BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

Training Effectiviteit 2.0

Toenemende werkdruk, zeker in deze Coronatijd, maakt iedereen mee. Of je nu (gedeeltelijk) thuis werkt of weer op je werkplek aan de slag bent. Iedereen heeft het tegelijkertijd over het ‘nieuwe normaal’. Maar wat ons dat allemaal gaat brengen, dat staat nog in de sterren geschreven. In de pers kun je lezen over veel ideeën hoe dit er uit zou kunnen gaan zien en dat dit in toenemende mate gaat zorgen voor werkdruk. Dat betekent dat de balans tussen je persoonlijke draaglast en draagkracht aardig onder druk kan komen te staan voor zover dat niet het geval is door de achterliggende tijd.

We leven in een tijd van steeds hogere werkdruk en een toename aan informatie. Toch wordt een werkdag niet langer en veranderd tegelijkertijd enorm qua duur, spreiding en frequentie. Het is dus ook steeds meer een kunst om je dagelijkse draaglast te managen in de beschikbare tijd. En vergeet niet dat tegenover die draaglast een begrensde draagkracht staat.

Het vinden van de balans tussen je persoonlijke draagkracht en draaglast is een belangrijk punt van aandacht in deze training. Daarbij komen zaken aan de orde zoals keuzes maken, prioriteiten stellen, taken delegeren en een onderscheid kunnen maken moeten-kunnen-willen.

 

Doel

In overleg met de opdrachtgever wordt, door middel van een telefonische intake, het uiteindelijke doel van de training bepaald. Binnen het centrale thema is er altijd ruimte voor maatwerk. Alle onderwerpen in de training leveren een bijdrage aan het beter en efficiënter functioneren en presteren in deze spannende tijd. Na afloop van de training heeft elke deelnemer een persoonlijk plan hoe vorm en inhoud te geven aan optimaal werk leveren en tegelijkertijd daar ook rendement uit te halen voor zichzelf. 

Doelgroep

Omdat het doel en de inhoud van de training uiteindelijk op basis van maatwerk samengesteld worden, kan in principe iedere medewerker aan deze training deelnemen. 

Voorkennis

Voor het volgen van deze training is geen specifieke voorkennis nodig. Bereidheid tot zelfreflectie is echter wel een belangrijk uitgangspunt. 

Vorm

Deze training wordt zowel klassikaal als in een privécoaching verzorgd.

Inhoud

In deze training gaan we in op alle elementen van persoonlijk leiderschap in een tijd waarin er veel van jouw als medewerker gevraagd wordt. We leren je te luisteren naar je innerlijk kompas en tegelijkertijd ook te horen wat er echt gezegd en bedoeld wordt. De volgende onderwerpen komen gedurende de training aan bod:

 1. Persoonlijk leiderschap en zelfmanagement
  Wat heb je nodig voor een optimaal en prettig functioneren? Waar heb je een hekel aan en wat stimuleert je? Wat vraag je van anderen en wat mogen ze aan jou vragen? Deze vragen worden verder uitgewerkt tegen de achtergrond van je persoonlijke leiderschapsstijl.
 2. Lust of (bal)last
  De vraag is altijd wat je wel aan moet pakken en wat je aan andere over zou kunnen laten. Niet alles wat op je pad komt en wat je bovendien aansprekend vindt, moet je oppakken! Maar dat gezegd is makkelijker dan dat gedaan. Hoe vindt je een antwoord op het maken van de juiste keuzes?
 3. Tijd voor kwali-tijd
  Misschien wel juist een tijd waarin iedereen nadenkt over het ‘nieuwe normaal’ is het bepalen en zeker ook begrenzen van je eigen speel- en werkruimte van groot belang. Lastig is altijd dat je ook bewust nee tegen bepaalde zaken moet zeggen. Maar hoe zeg je ‘nee’ als je onder druk staat?
 4. Realiteit en wenselijkheid
  Als je alles zou kunnen doen wat je graag wilt en als je alles zou willen wat je kunt, dan zou ons land op korte termijn toonaangevend op het gebied van burn-out zijn. De realiteit is dat je niet alles kunt doen wat je zou willen. Domweg omdat er maar 24 uur in een dag zitten. De wenselijkheid is het altijd zoveel te doen als je kunt, maar ten koste van wat? Het vinden van balans tussen die twee is een strijd op zich.

 

Duur & Prijs

Duur: 2 dagen met een tussenliggende periode van 1 week
Prijs: €1.250,00

Heeft u een vraag voor ons?