BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

Training Omgaan met Weerstand

In elk systeem zijn tegelijkertijd twee krachten werkzaam waartussen een balans gezocht moet worden, namelijk:

  1. krachten die de bestaande situatie willen handhaven;
  2. krachten die de situatie willen veranderen.

Weerstand tegen is een algemeen menselijk verschijnsel. Bij confrontatie met iets nieuws proberen we dat nieuwe gebeuren allereerst te begrijpen vanuit een ons reeds bekend verschijnsel. We nemen waar en onthouden de begrippen die ons al bekend zijn. Deze liggen binnen het zogenaamde referentiekader. Men is aan de oude situatie gewend geraakt, men heeft op grond van de oude situatie gehandeld en er zich op vastgelegd. De nieuwe situatie brengt onzekerheid, en de onzekerheid brengt angst, wat weerstand tot gevolg zal hebben.

 Als er sprake is van weerstand, is het van belang om hier op de juiste manier mee om te gaan anders kan de weerstand groter worden. Tijdens deze training leer je hoe je de weerstand kunt verminderen en om kunt buigen.

Doel

In overleg met de opdrachtgever wordt door middel van een (telefonische) intake het uiteindelijke doel van de training bepaald. Binnen het centrale thema is er altijd ruimte voor maatwerk.

Doelgroep

Omdat het doel en de inhoud van de training uiteindelijk op basis van maatwerk worden samengesteld, kan in principe iedere medewerker deelnemen aan deze training.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Vorm

Maatwerk

Inhoud

De inhoud van deze training zal in overleg met u, middels een telefonisch intakegesprek, bepaald worden.

Duur & Prijs

Duur: 2 dagen
Prijs: €1.250,00

Heeft u een vraag voor ons?