BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

Training Werken in projectteams

Bij het samenstellen van een projectteam bestaat het beeld dat je het moet doen met wat je krijgt. Enerzijds is dat natuurlijk zo, maar anderzijds kun je hier vervolgens veel mee. Het meest voor de hand liggende antwoord is het team zich te laten ontwikkelen van een groep mensen tot een daadwerkelijk team. Dat betekent het uitwisselen van wensen en verwachtingen, het in kaart brengen van onderlinge kwaliteiten die kunnen toevoegen en zeker ook het maken van afspraken rondom teamgedrag. Op die manier kun je voorkomen dat er spanningen ontstaan en dat de gezamenlijke focus is en blijft zoals die zou moeten zijn.

Elke groep mensen die je bij elkaar brengt, ondergaat een zogenaamd groepsdynamisch proces. Ze kunnen daar niet omheen. Vandaar dat het uiterst belangrijk is om zicht te hebben op de ontwikkeling van dat proces en de rollen die de groepsleden daarin spelen. Als projectmanager moet je immers kunnen zeggen: Together Everyone Achieves More in plaats van Together Everyone Annoys Me.

Doel

In overleg met de opdrachtgever wordt door middel van een (telefonische) intake het uiteindelijke doel van de training bepaald. Binnen het centrale thema is er altijd ruimte voor maatwerk. Alle onderwerpen in de training leveren een bijdragen aan het reduceren en voorkomen van verzuim door ziekte of andere oorzaken.

Doelgroep

Deze training is voor ieder projectteam dat meer succes uit de samenwerking wil halen of dat zelfs wil innoveren. Deze training is heel geschikt voor projectteams die starten en aan het begin van hun gezamenlijke proces staan.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis nodig om deze training te kunnen volgen

Vorm

Maatwerk

Inhoud

De volgende onderwerpen kunnen gedurende deze training aan de orde:

  • het groepsdynamisch proces van een projectteam;
  • rollen binnen het projectteam;
  • succesfactoren voor projectmatig samenwerken;
  • samen resultaten bereiken.

Duur & Prijs

Duur: 1 dag
Prijs: €625,00

Heeft u een vraag voor ons?