BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

Eigenlijk realiseert niemand zich dit! Geen mens staat er bij stil dat een auto ontwikkeld is vanuit het feit dat een bestuurder tijdens het auto rijden 7 dingen tegelijk doet. Kijk maar naar de afbeelding hieronder.

Impliciet betekent dit ook dat als je tijdens het auto rijden één ding meer doet, dat ten koste gaat van de andere 7 dingen. Denk daarbij in de huidige tijd aan het mobiel telefoneren. Wie ziet er niet regelmatig iemand slingeren op de weg of te lang stil staan bij een stoplicht. Zeker weten dat de betrokken persoon aan het bellen of aan het appen is! Het betekent dat het toevoegen van iets nieuws (in de vorm van een 8ste en/of verdieping/verbreding van 1 van de 7) altijd ten koste gaat van één van de 7. Dat levert afbreukrisico op en dient daarom met de grootste voorzichtigheid gedaan te worden of beter nog, niet gedaan te worden.

In de praktijk van het dagelijkse werk gaat dat op dezelfde manier. Mensen plannen hun hele dag vol met taken en activiteiten en vergeten dat ze maar een bepaalde draagkracht hebben. Wat vooral vergeten wordt, is het feit dat er altijd op een dag meer voorbijkomt dan we vooraf weten! Eigenlijk zou dat ook, in de vorm van spare time, gepland moeten worden. Dat is tijd voor die dingen die ook gedaan dienen te worden of gewoon voorbijkomen in de vorm van gele briefjes, telefoongesprekken, extra overleg en dergelijke.

Wist u dat u 20% van uw werktijd eigenlijk niet zou dienen te plannen vanwege de bovenstaande zaken. Wist u ook dat het niet rekening houden hiermee op termijn leidt tot overbelasting en misschien wel een burn-out of overspannenheid! Misschien is het ook voor u tijd hier eens bij stil te staan.

Trainer en coaches van Tailor You kunnen u helpen uw timemanagement en persoonlijke effectiviteit op orde te krijgen. Ze kunnen u helpen uw 7 aandachtsgebieden op orde te krijgen.

Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.