BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

High Performance Organisations zijn succesvoller, weten klanten aan zicht te binden en zijn constant in beweging.
Ze beseffen dat stilstand achteruitgang is. Daarom zijn ze elke dag bezig met vernieuwing, de verwachtingen van hun relaties/klanten te overtreffen en nemen ze nooit genoegen met het succes van vandaag. Om dat  te bewerkstelligen, investeren ze in de mensen binnen hun organisatie en verwachten dat het leerproces rendement oplevert.

Medewerk(st)ers willen leren en stellen hun eisen. De leerinhoud dient aan te sluiten op hun praktijk, het leerproces dient leuk te zijn en de leeromstandigheden dienen uitdagend te zijn. En wellicht als belangrijkste: ze willen actief kunnen zijn en vooral ook ruimte hebben om te experimenteren en te ervaren.

We hebben deze elementen in één aanpak bij elkaar gebracht. Tijdens onze interventies ligt de nadruk vooral op leerplezier en de ruime mogelijkheid om praktisch aan de slag te zijn met het theoretische kader van de leerinhoud.
In de kern betekent dat voor het leerproces:

  • 25% van de tijd wordt besteed aan leren door het luisteren naar inleidingen
  • 60% van de tijd wordt besteed aan leren door proberen en ervaren
  • 10% van de tijd wordt besteed aan leren door onderlinge feedback
  • 5% van de tijd wordt besteed aan leren door persoonlijke reflectie

Deze aanpak rendeert, want ook na een jaar hebben onze deelnemers het nog over de interventie. Ze herinneren zich vooral het confronterende karakter, de vulling van hun ‘rugzak’ met nieuwe kennis, de nieuwe inzichten waar ze iets mee kunnen en ook het leerplezier dat ze met elkaar hebben.

Onze ‘no nonsens’ aanpak zet medewerkers, teams, afdelingen en dus organisaties op een ander been.
De uitkomst is verrassend.

“Today’s problems cannot be solved if we still think the way we thought when we created them.” – Albert Einstein –

Angela van Poorten
Angela van Poorten

Angela Stoop – van Poorten is als commercieel medewerkster actief voor Tailor You. Ze doet graag onderzoek en gebruikt haar HR-kennis om te schrijven over Organisatiepsychologie. Als ze niet super ‘enthousiast’ is over haar favoriete onderwerpen creativiteit, motivatie, betrokkenheid, leren en geluk houdt ze van reizen.