BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

In een wereld vol informatie voelen we ons vaak overweldigd. Wist je dat met snellezen en mindmappen je tot 3 keer meer informatie kunt verwerken? Dit artikel laat zien hoe deze methoden je kunnen helpen om efficiënter te leren en werken.

Ontdek de kracht van je brein.

Samenvatting

  • Met snellezen en mindmappen kun je tot 3 keer meer informatie verwerken. Deze technieken helpen je om efficiënter te leren en werken.
  • De leerpiramide toont aan dat actief bezig zijn met stof, zoals door zelf lesgeven of praktijkervaringen, ervoor zorgt dat je tot 90% van wat je leert onthoudt.
  • Volgens de Ebbinghaus Curve vergeten we tot 50% van nieuwe informatie binnen een uur en meer dan 70% binnen 24 uur als we het niet herhalen. Herhaling helpt ons om informatie beter te onthouden.
  • Door de cursus Snellezen en Mindmappen te volgen, kun je jouw leessnelheid verhogen, meer creatieve ideeën ontwikkelen en stress verminderen.
  • Praktijkgerichte training en kosteloze e-learning in digitaal mindmappen zijn onderdelen van de cursus die direct toepasbare vaardigheden bieden voor efficiënter informatie verwerken.

Hoe je brein informatie verwerkt

Je brein verwerkt informatie volgens de leerpiramide en de Ebbinghaus Curve.

De manier waarop je brein informatie verwerkt heeft invloed op hoe je leert en onthoudt.

Leerpiramide

De leerpiramide laat zien hoe mensen informatie het beste onthouden. Door actief met stof aan de slag te gaan, zoals door zelf lesgeven of praktijkervaringen, blijft tot 90% van wat we leren hangen.

Lezen en luisteren zijn minder effectief; hierbij onthouden we maar 10-20%.

Om informatie beter te verwerken, is het slim om verschillende technieken te combineren. Snellezen en mindmappen zijn krachtige methodes die passen bij de leerpiramide. Ze helpen om efficiënt te leren en de cognitieve belasting te verminderen.

Managers kunnen deze inzichten gebruiken om hun productiviteit en die van hun team te verhogen.

Ebbinghaus Curve

De Ebbinghaus Curve laat zien dat we informatie snel vergeten als we het niet herhalen. De curve toont aan dat we tot 50% van nieuwe informatie vergeten binnen een uur, en meer dan 70% binnen 24 uur.

Door regelmatig herhalen, kunnen we deze vergeetcurve vertragen en informatie beter onthouden. Dit inzicht is cruciaal voor het effectief verwerken en behouden van nieuwe kennis binnen uw team.

Het biedt een krachtige motivatie om actief bezig te zijn met het herhalen en opfrissen van belangrijke informatie om de retentie te verbeteren en de effectiviteit van leerinspanningen te vergroten.

Het begrip van de Ebbinghaus Curve kan uw team helpen om beter te plannen voor effectieve leerstrategieën. Door herhaling en consolidatie van belangrijke informatie kunnen zij een significante verbetering zien in hun vermogen om nieuwe concepten te begrijpen en toe te passen in hun werk.

De voordelen van snellezen en mindmappen

Bespaar tijd en verhoog je leessnelheid door snellezen en mindmappen. Mis geen belangrijke informatie en bereik efficiënter leren.

Bespaar tijd

Verhoog je productiviteit door sneller relevante informatie te vinden en je leessnelheid te versnellen met effectieve snelleestechnieken. Krijg meer gedaan in minder tijd door snel de kernpunten van teksten en documenten te begrijpen.

Efficiënt studeren en informatie verwerken is cruciaal voor managers om effectief beslissingen te nemen en concurrentievoordeel te behalen in een snel veranderende zakelijke omgeving.

Gebruik snellezen en mindmappen om je concentratievermogen te vergroten en onnodig tijdsverlies te vermijden, waardoor je meer tijd overhoudt voor strategische activiteiten en persoonlijke ontwikkeling.

Verhoog je leessnelheid

Verhoog je leessnelheid met snelleestechnieken die je helpen efficiënter te lezen en informatie sneller op te nemen. Door het toepassen van deze technieken kun je je leessnelheid significant verhogen en meer informatie in minder tijd verwerken, wat essentieel is in een drukke werkomgeving.

Met de juiste training en praktijk kun je je brein trainen om snel te scannen, sleutelwoorden te herkennen en de essentie van teksten snel op te nemen.

Met het verbeteren van je leessnelheid vergroot je niet alleen je productiviteit, maar ook je vermogen om relevante details te onderscheiden en effectief te filteren wat echt belangrijk is.

Mis geen informatie

Mis geen informatie tijdens het lezen door gebruik te maken van snelleestechnieken en mindmappen. Deze technieken helpen u om de essentie van de tekst snel op te nemen en te organiseren, zodat u geen waardevolle details mist.

Door snelleestechnieken toe te passen, kunt u uw leessnelheid verhogen zonder de inhoud te verliezen. Mindmappen stelt u in staat om informatie visueel weer te geven en verbanden tussen verschillende concepten te leggen.

Op deze manier kunt u alle relevante informatie vastleggen en gemakkelijk terughalen wanneer dat nodig is, waardoor u een vollediger begrip krijgt zonder belangrijke details over het hoofd te zien.

De aanpak van de cursus snellezen en mindmappen

– Praktijkgerichte training die je lees- en mindmapvaardigheden direct verbetert.

Intake en afstemming

Bij de cursus Snellezen en Mindmappen beginnen we met een intakegesprek om jouw specifieke leerbehoeften te begrijpen. Dit stelt ons in staat om de training af te stemmen op jouw individuele doelen en behoeften.

Door deze afstemming zorgen we voor een persoonlijke aanpak die aansluit bij jouw leerstijl en werkcontext.

Tijdens de intake bespreken we ook jouw huidige leestechnieken en hoe je informatie verwerkt. Op basis hiervan ontwikkelen we een aangepast trainingsprogramma dat gericht is op het verbeteren van jouw cognitieve vaardigheden en het optimaliseren van jouw breinprestaties.

Begeleide e-learning

De training Snellezen en Mindmappen biedt direct toepasbare technieken voor efficiënt informatie verwerken. Door middel van interactieve oefeningen en realistische scenario’s leer je hoe je snellees- en mindmaptechnieken in je dagelijkse werk kunt integreren.

Tijdens de begeleide e-learning training is er ook aandacht voor het identificeren van specifieke uitdagingen binnen jouw werkomgeving, zodat de aangeleerde technieken optimaal kunnen worden toegepast.

Daarnaast wordt er gewerkt aan het versterken van je concentratievermogen en het creëren van een gestructureerde aanpak voor effectieve informatieverwerking.

Resultaten van de cursus in de praktijk

Na het volgen van de cursus Snellezen en Mindmappen zul je een betere productiviteit ervaren, meer creativiteit ontwikkelen en minder stress ondervinden.

Hogere productiviteit

Verhoog je productiviteit met snellezen en mindmappen. Leer efficiënter informatie verwerken en volbreng taken sneller. Gebruik deze technieken om je werklast te verminderen en meer gedaan te krijgen binnen dezelfde tijd.

Ontwikkel je cognitieve vaardigheden en bereik meer in minder tijd door de cursus Snellezen en Mindmappen.

Verbeter jouw productiviteit door het toepassen van snellees- en mindmaptechnieken. Bereik meer doelen binnen dezelfde tijd en verminder de werkstress. Optimaliseer je studievaardigheden om effectiever te werken.

Meer creativiteit

Ontwikkel meer creatieve ideeën. Mindmappen stimuleert nieuwe inzichten. Combineer informatie op een unieke manier. Verrijk je probleemoplossend vermogen. Stimuleer innovatieve denkwijzen.

Versterk je vermogen tot out-of-the-box denken.

Ontwikkel creativiteit door associaties te maken. Leg verbanden tussen verschillende onderwerpen. Train je brein om in nieuwe patronen te denken. Versterk je vermogen om complexe problemen op te lossen.

Minder stress

Snellezen en mindmappen verminderen stress door efficiënter informatie te verwerken. Hierdoor voel je minder druk en kun je beter omgaan met de hoeveelheid informatie die je dagelijks tegenkomt.

Door deze technieken toe te passen, kun je je concentratie verhogen en beter omgaan met complexe taken, waardoor stress wordt verminderd en je productiviteit toeneemt.

Conclusie

Verbeter je informatieverwerking door snellezen en mindmappen. Verhoog je productiviteit en creativiteit met deze technieken. Vergroot je effectiviteit bij het verwerken van informatie.

Gebruik deze vaardigheden om je brein maximaal te benutten en stress te verminderen. Geef jezelf een voorsprong in efficiënt leren en breinontwikkeling.

Veelgestelde vragen

Wat is snellezen?

Snellezen is een techniek die je leersnelheid verhoogt waardoor je veel meer informatie kunt verwerken. Met de juiste snellees technieken kun je efficiënter leren en je geheugen verbeteren.

Hoe helpt mindmappen bij het verwerken van informatie?

Mindmappen helpt door complexe informatie te vereenvoudigen en visueel te organiseren. Het is een effectieve leermethode die optimaal studeren mogelijk maakt door je breinontwikkeling en cognitieve vaardigheden te verbeteren.

Kan iedereen leren snellezen en mindmappen?

Ja, met de juiste training en oefening kan iedereen deze technieken leren. Er zijn cursussen voor mindmappen en breintraining beschikbaar om efficiënt en effectief te leren.

Waarom is het combineren van snellezen en mindmappen effectief?

De combinatie van snellezen en mindmappen maximaliseert je vermogen tot informatieverwerkingstechnieken. Door snel te lezen verzamel je informatie, en met mindmappen organiseer je deze informatie zodat je breinexpert wordt in effectief studeren.

Hoe verbeter ik mijn breinontwikkeling met deze methodes?

Door het regelmatig toepassen van snellezen en mindmappen werk je aan breintraining. Dit verbetert niet alleen je vermogen om efficiënt te lezen maar ontwikkelt ook cognitieve vaardigheden waarmee je effectief kunt studeren en leren.

Bert Knot
Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.