BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

Als Tailor You werken wij samen met veel verschillende trainers en coaches. Wij maken keuzes op basis van een competentiematrix die wij koppelen aan de vraag van onze relatie. Graag stellen wij de trainers en coaches aan u voor. Deze keer zijn wij in gesprek met Ingeborg van der Kerk.

Wie ben je?
Mijn naam is Ingeborg van der Kerk en ik ben een bewust-maker. Ik hou me bezig met het in beweging krijgen van individuen, teams en organisaties naar meer bevlogenheid en (team)energie.

Wat is daar leuk aan?
In mijn jeugd heb ik aan topsport gedaan. Vandaaruit ben ik echt resultaatgericht. Ik geloof alleen ook dat mooie resultaten niet alleen door de inhoud worden behaald maar ook afhankelijk zijn van het proces en gedrag (Hoe zijn we met elkaar aan het werken aan de resultaten). Ik focus in alles wat ik doe dan ook op 3 pijlers: bewustwording, (zelf)reflectie en zelforganisatie.
Mensen in laten zien dat hun ‘probleem’ niet vanuit de inhoud komt maar vanuit proces/gedrag is zo vaak een eyeopener waardoor ze echt weer naar meer energiewinst in beweging komen.

Wat kenmerkt jouw manier van werken?
Ik kijk altijd waardevrij naar mijn coachees. Daarmee kan ik zo objectief mogelijk open vragen stellen. Ik zet vooral de ander aan het werk. Hierdoor ontstaat er intrinsieke bewustwording en is de kans groot dat er draagvlak is voor verbetering/verandering. Verder doe ik het graag met dat wat zich aandient. Hou van vrijheid om mezelf als trainer/coach ook in te bewegen, dan kan ik namelijk het beste geven. Een mooie combi van korte inhoud/theorie met vervolgens een hoog doe-gehalte.

Wat zijn je leukste coachees?
Dat is heel divers. Juist de mensen die het verste bij je vandaan staan, daar leer ik zelf nog steeds het meest van. Ook leuk vind ik mensen die echt zeker weten dat er niets meer veranderbaar aan zichzelf en aan hun omgeving is en die daar later op terug dienen te komen. Mooi toch? De afwisseling tussen individuele coaching, teamcoaching en training vind ik prettig. Het is een hele andere dynamiek en het houdt me scherp.

Belangrijkste?
Ik stuur aan op bevlogenheid en energie. Dan vindt ik dat ik dat zelf ook in alle opzichten moet uitstralen. Ik zorg voor een goede balans werk-privé. Ik lig regelmatig op een ochtend op mijn yogamatje voordat ik mijn werkdag begin, of maak eerst een heerlijke strandwandeling met mijn zwarte labrador. Daarnaast zorg ik voor voldoende sporten, gezond eten en ontspanning. Ontspanning haal ik door te koken voor vrienden, bioscoop, theater en gewoon een positieve open grondhouding te hebben.

Waar maak je je druk om?
Ik lees te vaak dat mensen moe zijn, hun werk niet meer leuk vinden, uitgeblust met mentale en/of fysieke klachten zijn. Zorg goed voor jezelf. Sta regelmatig even stil met hoe je bezig bent in het leven, relaties en werk. Het geeft je inzicht die je de regie in handen geeft om eventueel bij te sturen. Laatst zei iemand het nog in een training die ik gaf: ik ben jaren geleden op een rijdende trein gesprongen en heb me nooit afgevraagd of ik daar nog wel op wil zitten. Nu door deze training ga ik me eens bezig houden met wat ik wil zodat ik meer werkplezier ga beleven.
Kijk, nogmaals: daarom vind ik bewustwording zo’n mooi thema. Het geef je inzicht tot persoonlijke groei!

 

Angela van Poorten
Angela van Poorten

Angela Stoop – van Poorten is als commercieel medewerkster actief voor Tailor You. Ze doet graag onderzoek en gebruikt haar HR-kennis om te schrijven over Organisatiepsychologie. Als ze niet super ‘enthousiast’ is over haar favoriete onderwerpen creativiteit, motivatie, betrokkenheid, leren en geluk houdt ze van reizen.