BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

“Ik liep een beetje door de stad, ik had geen doel, ik deed maar wat, toen bleek ineens ik stond er weer, als iedere keer. Die oude plek in Amsterdam waar ik al duizend malen kwam en waar ik altijd weer zal zijn het Waterlooplein”.

In de jaren zestig hadden Johnny Kraaijkamp en Rijk de Gooijer een hit met het nummer “Waterlooplein”.
De tekst beschrijft een wandelingetje door de stad Amsterdam. De wandelaar komt toevallig op het Waterlooplein. Aanvankelijk had hij geen doel, maar kwam per ongeluk toch op een plaats terecht waar hij het naar zijn zin had.

Als dat in bedrijven ook zo zou gaan, dan zou het bedrijfsleven volstrekt ongeorganiseerd zijn en de Nederlandse economie er één zijn van wantrouwen en onzekerheid. Gelukkig is dat niet zo. Bedrijven leiden geen doelloos bestaan en hun medewerkers al helemaal niet. Winst maken bijvoorbeeld, dat doe je niet per ongeluk, dat is gepland.
Net als nieuwe producten en/of diensten introduceren. Daar is over nagedacht. Want niemand wil een initiatief zien mislukken.

De basis hiervoor is dat mensen in bedrijven, medewerk(st)ers in teams, leidinggevende in een managementteam gezamenlijk bezig moeten zijn met hun resultaatgerichtheid, hun persoonlijke en teameffectiviteit, hun kwaliteit van samenwerking en proactiviteit. Met ander woorden ze dienen steeds bezig te zijn met het bespreekbaar maken van persoonlijke verschillen en daarmee te werken aan wederzijdse afhankelijkheid. Alleen dan maak je een wereld van verschil en zet je jezelf, jouw collega’s, jouw medewerk(st)ers, jouw team en dus ook de organisatie letterlijk en figuurlijk op de kaart.

DISC is een instrument om het eigen gedragsprofiel in kaart te brengen. De Wereld van Verschil bestaat uit de zestien Personal Maps die alle zestien een andere gedragsstijl tonen. Door het gebruik van dit visuele middel krijgen deelnemers tijdens een training op een toegankelijke en bijzonder interactieve manier inzicht in zowel hun eigen als elkaars gedrag. De optelsom die vervolgens te maken is, is er één van kracht en vitaliteit die mensen in bedrijven daadwerkelijk aanzet tot groei.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met onze opleidingsadviseurs op.

Angela van Poorten
Angela van Poorten

Angela Stoop – van Poorten is als commercieel medewerkster actief voor Tailor You. Ze doet graag onderzoek en gebruikt haar HR-kennis om te schrijven over Organisatiepsychologie. Als ze niet super ‘enthousiast’ is over haar favoriete onderwerpen creativiteit, motivatie, betrokkenheid, leren en geluk houdt ze van reizen.