BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

Winnen zonder verliezers. Niet alleen gelijk hebben, maar het ook krijgen. Een gewenst resultaat behalen, waar ook de ander(en) winst uit kan/kunnen halen. Helaas monden niet alle gesprekken hierin uit. Veelal nemen we daardoor genoegen met een compromis waar beide partijen mee kunnen leven. Als je op een bewuste manier kan overtuigen en effectief kan beïnvloeden, kan je met behoud van relatie goede resultaten behalen. Hierdoor kan een langdurige relatie, waar beide partijen van kunnen profiteren, ontstaan. Een mooie ‘win-win’ situatie dus.

Invloed hebben op anderen kan men bereiken door persoonlijk effectief optreden. Hierbij kun je de volgende punten in overweging nemen:

 • Geloof in jezelf (zelfvertrouwen)
  Iemand die voortdurend twijfelt, zich onzeker toont, bereikt nooit enige invloed bij anderen.
 • Consequent en geloofwaardig zijn
  Mensen moeten weten wat ze aan je hebben.
 • Gelijke monniken, gelijke kappen
  Iedereen op dezelfde manier behandelen.
 • Aandacht voor mensen
  Dit houdt niet in dat je altijd aardig moet zijn en ook niet dat je altijd naar de persoonlijke omstandigheden van mensen moet vragen.
 • Kennis van zaken hebben
  Belangrijks is dat je je vak beheerst, dat je als het kan precies weet waar het over gaat.
 • Accepteer je eigen sterke en zwakke kanten
  Dit laatste punt sluit aan bij het eerste. Concreet betekent dit dat je soms je ongelijk moet toegeven.

Wilt u meer weten over De kunst van beïnvloeden? Klik dan hier.

Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.