BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

De relatie tussen draaglast en draagkracht van mensen is altijd spannend. Waar zit jouw balans en hoe zorg je ervoor dat je die ook goed bewaakt? Het is een vraagstuk dat simpel klinkt en in de praktijk toch moeilijk lijkt te beantwoorden. Sterker nog, voor veel werknemers van laag tot hoog is het vaak een probleem de balans in hun dagelijkse leven te bewaken en te bewaren. En lukt dat niet, dan krijg je te maken met de sluipmoordenaar die burn-out heet.

De weg terug vanuit een burn-out is een lange weg. Vaak krijgen mensen die in deze situatie terecht komen het advies: ‘schakel de komende tijd een tandje lager, doe even wat minder en je zult zien dat het dan wel weer goed komt’.
De vraag die op komt is dan onmiddellijk: ‘is minder doen de juiste weg?’. Daar wordt erg veel over gediscussieerd.

We hebben daar een duidelijk beeld bij! Minder doen is in sommige gevallen een deel van de oplossing. Maar als je vervolgens terugkeert in de dagelijkse praktijk en er is niets veranderd in wat en hoe je het deed, blijkt dat je gewoon op herhaling gaat. Minder doen is goed om tot rust te komen en de zaken weer op een rijtje te krijgen. Anders doen – en dan vooral op een andere manier – is de ware weg naar herstel. En dat niet alleen. Want terugkeren tegen de achtergrond van een nieuwe uitdaging in je manier van doen, levert ook energie op. Die heb je ook hard nodig en dan vooral om jouw ‘nieuwe’ balans te vinden, te bewaken en daarmee te behouden.

Door middel van privé coaching helpen we mensen met een burn-out er weer bovenop. We herstellen op basis van realisme het werkplezier en zorgen ervoor dat betrokkenen handvatten hebben om hun balans te vinden, te bewaken en te bewaren. Minder is voor ons niet meer. Anders is voor ons de juiste keuze. Anders en met gezonde druk.

Onderstaand tref je onze oplossingen als het gaat om het omgaan met en voorkomen van een burn-out:

Angela van Poorten
Angela van Poorten

Angela Stoop – van Poorten is als commercieel medewerkster actief voor Tailor You. Ze doet graag onderzoek en gebruikt haar HR-kennis om te schrijven over Organisatiepsychologie. Als ze niet super ‘enthousiast’ is over haar favoriete onderwerpen creativiteit, motivatie, betrokkenheid, leren en geluk houdt ze van reizen.