BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

Burn-out Test

Vermoed je dat je kampt met een burn-out? Dan is het raadzaam om een huisarts of bedrijfsarts te bezoeken. Alleen hij of zij kan een officiële diagnose stellen. Wel kan je een burn-out test doen, zodat je een indicatie krijgt.

Heb ik een burn-out? Doe hier de burn-out test

Er zijn talloze burn-out testen te vinden op internet. Wij gebruiken echter de BPI om vast te stellen of er sprake kan zijn van een burn-out. Deze test, de Burn-out Potential Inventory, is specifiek gericht op een werk gerelateerde burn-out. Deze wetenschappelijke test is gemaakt door Dr. Beverly Potter. Zij is van mening dat een burn-out in feite een depressieve reactie is op omstandigheden op het werk.

Dr. Potter is een bekende Amerikaanse psycholoog, gespecialiseerd in de loopbaan- en werkplekproblematiek. In 1980 kwam de eerste editie van haar baanbrekende boek uit: ‘Overcoming Job Burnout: How to Renew Enthusiasm for Work’. Het boek werd een bestseller en is al diverse malen opnieuw uitgegeven.

Hoe werkt de BPI-test?

Het is een simpele, korte test die je snel inzicht geeft. Er zijn uitgebreidere versies van de test van Dr. Potter die ook betrekking hebben op sociale aspecten en privé omstandigheden. Deze BPI-test echter is speciaal bedoeld om problemen op het werkvlak helder te krijgen.

De test stelt 12 onderwerpen aan de orde:

 • machteloosheid
 • geen informatie
 • conflict
 • slecht teamwerk
 • overbelasting
 • verveling
 • slechte/geen feedback
 • straf
 • vervreemding
 • ambiguïteit
 • niet-belonen

Hoe vul ik de test in?

Elk onderwerp kent 4 stellingen, waarbij je elke stelling een waarde geeft in de vorm van een cijfer. Hoe vaak komt de stelling in je werk aan de orde? Het cijfer 1 staat voor zelden en het cijfer 9 voor continu.
Zodra je begint met het eerste onderwerp, neem je de laatste 6 maanden in gedachten. Beperk je tot je ervaringen op je werk in het afgelopen half jaar. Dit geldt voor alle 48 stellingen.

Heb je alle stellingen beoordeeld met een cijfer? Tel deze dan op. Bij de uitkomst hoort een interpretatie: laag, gemiddeld of hoog aantal probleemgebieden.

De meest voorkomende stressfactoren op het werk

Dr. Potter heeft de BPI-test gemaakt aan de hand van de stressfactoren die het vaakst worden ervaren door werknemers met een burn-out:

1.         slechte werksfeer
2.         geen autonomie over het eigen werktempo
3.         te hoog werktempo
4.         te weinig creatieve inbreng
5.         eentonig werk
6.         geen plezier in het werk
7.         Hoge tijdsdruk.

Zit je er klaar voor?

We willen je er nogmaals op wijzen dat de uitslag van de test geen diagnose is, maar een indicatie. Aan de test kunnen geen rechten worden ontleend.
Veel succes!

Wat kan Tailor You doen bij een negatieve interpretatie?

Het kan zijn dat de uitslag van deze test voor jou niet zo gunstig is uitgevallen. Het is echter zo, dat ook je persoonlijkheid een rol speelt. Bij chronische stress en een burn-out spelen dus meerdere factoren een rol en is het nooit zo dat alleen je werk de oorzaak van alles is. Zo kan ‘nee’ zeggen, te perfectionistisch zijn of alles altijd onder controle willen hebben ook grote valkuilen zijn.  In dat geval kunnen we je helpen beter om te gaan met de specifieke knelpunten.

Wij geven zowel trainingen als individuele coaching op het vlak van stress en burn-out in brede zin.
Wil je meer weten? Bel ons gerust, we geven je graag antwoord op al je vragen!

10 Manieren om gelukkiger te worden op het werk

10 Manieren om gelukkiger te worden op het werk

Veel werkgevers gebruiken een verscheidenheid aan activiteiten, variërend van gratis lunch tot racesimulators en/of bedrijfsfitness om het geluk van hun werknemers op het werk te verbeteren. Dit is een goede zaak: gelukkige werknemers zijn productiever en...

Hoe kun je ziekteverzuim verminderen

Hoe kun je ziekteverzuim verminderen

Hoe kun je ziekteverzuim verminderen: onze top 10 praktische tips In het eerste kwartaal van 2018 was het ziekteverzuim onder werknemers extreem hoog: 4,9%. Een percentage dat de laatste 11 jaar nog niet was voorgekomen. Reden hiervoor is waarschijnlijk de zware...

Hoe motiveer je jouw medewerkers?

Hoe motiveer je jouw medewerkers?

Tevreden medewerkers: de kunst van het motiveren Gemotiveerd personeel is de drijfveer binnen een organisatie. Zonder medewerkers die met plezier hun werkzaamheden uitvoeren, kan een bedrijf niet groeien. Tot slot zijn jouw mensen de succesfactor van het bedrijf. Is...

Heeft u een vraag aan ons?