BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

20 Manieren om je prestaties op het werk te verbeteren

Eenvoudige ideeën voor het verbeteren van de prestaties op het werk.

Hoe verbeter je de prestaties op het werk?

Persoonlijke en professionele ontwikkeling helpen negatieve gedachten af te weren die ons ervan weerhouden stappen te zetten in de richting van zelfverbetering. We zitten vaak achterover te leunen en wachten op een jaarlijkse prestatiebeoordeling om vast te stellen op welke gebieden we moeten verbeteren.

Stel jezelf verantwoordelijk, verbeter je vaardigheden en leer voortdurend door persoonlijke doelstellingen vast te stellen en deze regelmatig te herzien. Leren leidt tot een betere levenskwaliteit, bevordert het zelfvertrouwen en de persoonlijke ontwikkeling en beïnvloedt ons leven op een positieve manier.

Hier zijn 20 manieren waarop je het heft in eigen handen kunt nemen, je reputatie en prestaties op het werk kunt verbeteren en nieuwe vaardigheidsniveaus en professionele ontwikkeling kunt bereiken.

1) Organiseren en prioriteren

Maak een dagschema en volg het op. Identificeer de top drie of vier van kritische projecten die moeten worden afgerond. Zorg ervoor dat je takenlijst beheersbaar is, waarde toevoegt die het bedrijf ten goede komt.;

2) Stop met multitasking

In het verleden ben ik een meester multitasker geweest, of zo dacht ik. Ik kon een telefoontje beantwoorden, een e-mail beantwoorden en tegelijkertijd aan een project werken. Ik was tevreden dat ik aan meerdere projecten tegelijk kon werken. In werkelijkheid werd de kwaliteit van mijn werk aangetast. Multitasking verlaagt het IQ, verlaagt het EQ (emotionele intelligentie), vertraagt je, verhoogt het stressniveau en veroorzaakt fouten. Probeer een master te worden in het uitvoeren van één enkele taak.

3) Vermijd afleiding

Wist je dat focus een fundamentele kwaliteit van productieve mensen is? Onze hersenen werken het beste als we ons richten op één enkele taak. Oefen om gefocust te blijven en streef ernaar om die ene taak af te ronden voordat je in een andere duikt.

4) Onderbrekingen beheren

Het is gemakkelijk om te vergeten hoe vaak we gedurende de dag worden onderbroken. Onderbrekingen kunnen in alle vormen voorkomen: collega’s, bazen, familie, enz. Dit is een geweldige truc om je onderbrekingen te beheren. Houd een stapel post it-briefjes in de buurt. Noteer boven op elk van deze kaarten de naam van een persoon die je overdag kan onderbreken. De volgende keer dat ze binnenkomen en vragen: “Heb je een minuutje?” zeg dan ja, en praat ook over de dingen die je voor hen op je lijst hebt genoteerd. Stel je voor dat je de tijd zou besparen als iedereen je één keer per dag zou onderbreken om de drie of vier dingen te bespreken waar ze aan dachten, in plaats van drie of vier keer per dag ga voor één moment.

5) Wees een grote afwerker

Velen van ons zijn goede starters, maar we schieten tekort in de afwerking. Denk er eens over na hoe vaak je iets nieuws bent begonnen: een project, een nieuw voornemen of een brief en voeg het uiteindelijk weer toe aan je to-do lijstje. Houd een dagboek bij van voltooide projecten en denk erover na om je bijdragen en prestaties te delen met anderen.

6) Stel mijlpalen in

De weg naar de voltooiing van een groot project kan overweldigend lijken. Laat dat je niet tegenhouden om de tijd te nemen om een tussentijdse prestatie te vieren. Breek grote projecten op in blokken van minitaken en stel individuele succescijfers vast om je moreel en energieniveau hoog te houden. Leg je voortgang vast, beloon jezelf en deel je voortgang met het team.

7) Denk eens als je baas

Verplaats jezelf eens in de schoenen van je baas. Denk na over het grote geheel en bekijk de doelen vanuit zijn/haar perspectief. Een van de meest effectieve strategieën is om je in te leven en te ontdekken wat zijn/haar aspiraties zijn. Stel vragen als: “Wat zoek je in een medewerker?” of “Welke vaardigheden en kwaliteiten zijn nodig om succesvol te zijn in mijn functie?

8) Krijg een Mentor/Coach

Verbeter je vaardigheden met een mentor. Een mentor kan nieuw inzicht, perspectief en visie bieden. Het werken met een mentor zal je gedachten verbreden en je voorzien van een stroom van zelfontwikkelingsideeën met betrekking tot je unieke vaardigheden en talenten. Vergeet niet dat je ervaring kunt opdoen door ook iemand anders te begeleiden om je eigen professionele groei te faciliteren, wat je zal positioneren als een aanwinst voor het bedrijf.

9) Luister gewoon

Luisteren is essentieel voor een effectieve communicatie. Besteed tijd aan het nadenken over hoe je luistert. Onderbreek je anderen? Volwassen luistervaardigheid leidt tot een hogere productiviteit met minder fouten, een innovatieve groei en een hogere klanttevredenheid.

10) Streef naar duidelijkheid

Duidelijkheid geeft vertrouwen. Stel vragen als je niet 100 procent zeker bent van de verantwoordelijkheden. Plan elk kwartaal de tijd om vaste doelen te herevalueren, hoe jouw verantwoordelijkheden deze doelen vervullen en hoe je beter kunt samenwerken met teamleden om elk doel te bereiken.

11) Onderzoek

Neem de tijd voor onderzoek. Verspil geen tijd aan anderen; maak je huiswerk voordat je een nieuwe taak op je neemt. Je zult beter voorbereid zijn om strategieën te presenteren om elk doel te bereiken.

12) Schrijf een brief naar je toekomstige zelf.

Waar zie je jezelf over 1 jaar, 3 jaar of zelfs 5 jaar staan? Wat zal hetzelfde zijn? Wat zal anders zijn? Schrijf een brief aan jezelf en werk hard om die persoon te worden.

13) Identificeer je blinde vlekken

Blinde vlekken zijn gebieden waar we ons niet bewust van zijn en kunnen ervoor zorgen dat goede bedoelingen op een negatieve manier worden waargenomen. Blinde vlekken kunnen u tegenhouden en je professionele ontwikkeling belemmeren. Om blinde vlekken te identificeren moet je bereid zijn om eerlijk naar jezelf te kijken, anderen om feedback te vragen en bereid zijn om veranderingen door te voeren. Reik naar je collega’s en vraag hoe je wordt waargenomen; je kunt gedrag ontdekken dat je invloed belemmert, maar ook sterke punten waar je je niet bewust van bent. Zie feedback als een pluspunt in plaats van een oordeel; dat stelt je in staat om aanpassingen te doen om je reputatie op één lijn te brengen met jouw ideale zelf.

14) Vereenvoudig iets

Vaak doen we dingen omdat “dat de manier is waarop we het altijd hebben gedaan”, zelfs als het ingewikkeld of rommelig is. Zoek elke week iets om te vereenvoudigen of te automatiseren: een moeilijk systeem of proces, een rommelig kantoor, dagelijkse taken of e-mail. Je efficiëntie zal toenemen door de zaken eenvoudig te houden.

15) Stel vragen

Daag jezelf voortdurend uit door te vragen: “Is er een effectievere manier om dezelfde resultaten te bereiken? Brainstorm om te bepalen of u zo efficiënt mogelijk werkt. Altijd geloven dat het beter kan.

16) Ken je concurrentie

Ken en observeer je concurrentie. Identificeer wat ze goed doen en gebruik het als een leermogelijkheid om iets nieuws te implementeren bij jouw bedrijf.

17) Erken anderen

Help anderen uit te blinken, spreek dankbaarheid uit, en geef eer aan wie de eer toekomt. Je zult verbaasd zijn hoeveel aanmoediging en motivatie een eenvoudige, “Goed gedaan!” biedt. Je team zal zeker groeien en samen opstaan.

18) Lees

Lees elke dag minstens één persoonlijk ontwikkelings- of industrie gerelateerd artikel. Begin een dagboek om je aantekeningen vast te leggen, identificeer wat je hebt geleerd en bepaal hoe je je bevindingen persoonlijk of op de werkvloer kunt toepassen. Deel je informatie met anderen om expertise op te bouwen.

19) Geef jezelf tijd om te stoppen

Vakantietijd is cruciaal voor de professionele ontwikkeling. Zonder deze tijd neemt het stress- en burn-out niveau toe en daalt de productiviteit. Plan tijd buiten het kantoor in om je horizon te verbreden, nieuwe energie op te doen en een gezond evenwicht tussen werk en privéleven te behouden.

20) Oefen nederigheid

Vermijd zelfpromotie en oefen nederigheid. Moedig teamleden aan en heb een groot respect voor hun unieke vaardigheden en bijdragen aan het succes. Passie is een van de belangrijkste drijfveren voor succes. Als je niet houdt van wat je doet, is het moeilijk om je beste beentje voor te zetten en zo goed mogelijk te presteren. Zorg ervoor dat je waarden worden weerspiegeld en gerespecteerd in je persoonlijke en professionele leven, zodat je de ware betekenis ziet in alles wat je doet.

Heeft u een vraag aan ons?