BEL VOOR OPLEIDINGSADVIES 085 - 02 00 522 info@tailoryou.nl

5 oefeningen die je kunt doen om je mindset te verbeteren

Mindset is een set van gedragingen. Hard werken en veerkracht zijn veel belangrijker voor groei en succes dan kennis of talent. Als we onze mindset veranderen in een van groei, veranderen we direct ook de loop van ons leven.

5 oefeningen om je mindset te verbeteren?

We kunnen deze vijf oefeningen elke dag uitvoeren om onze mindset te verbeteren:

1. Gewoon ademen. (5 minuten)

Studies tonen aan dat slechts een paar minuten per dag stilte onze hersenen kan stimuleren voor nieuwe innovatieve ideeën.

Ga zitten of staan op een rustige plek, voeten op de grond, en handen aan je zijde of op je knieën. Nu hoef je alleen nog maar je gedachten te laten gaan naar een plek die je een gevoel van rust geeft, zoals een strand of een berg. Adem bewust en diep in vanuit je buik. Als je dagelijkse gedachten beginnen binnen te dringen (het project moet vandaag af, een rekening die nog betaald moet worden, etc.), ga dan terug met je gedachte naar deze ideale plek.

Je hoeft geen meditatie-expert te zijn om dit te doen. Vijf tot tien minuten rustige diepe ademhaling gedurende de dag kan ons ook helpen om weer op de rails te komen als het stressniveau te hoog wordt. Maar ook om onze geest te zuiveren om met een betere oplossing of vervolgstap te komen.

2. Controleer je gedachten. (5 minuten)

Ben je ooit ’s morgens opgestaan toen het weer slecht was en je tegen jezelf zei: “Dit wordt een slechte dag”? Het garandeerde eigenlijk al dat die dag op dezelfde manier zou eindigen als die vorige slechte dagen. Onze gedachten zijn krachtig. Ze creëren gevoelens, die leiden tot acties en gedrag die bepalen of onze dag goed verloopt. Leren dat we onze gedachten kunnen kiezen is een van de krachtigste dingen die we kunnen doen om de leiding te nemen over ons leven. Neem vijf minuten om ervoor te zorgen dat onze gedachten positief zijn en begin de dag altijd met de juiste mindset.

3. Schrijf een dankbaarheidslijstje. (3 minuten)

Stel een timer in en schrijf vijf dingen op waar je elke dag dankbaar voor bent. Volgens onderzoek draagt het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek bij aan een positieve levenshouding en zorgt het ervoor dat we ons beter voelen, beter slapen en zelfs een sterker immuunsysteem krijgen. Probeer elke dag een ander lijstje te maken en aan het eind van de week zul je verbaasd zijn hoe dit je mindset heeft beïnvloed.

4. Stel je intentie voor de dag vast. (5 minuten)

Voordat je ’s morgens vertrekt, stel je de intentie vast van hoe je wilt dat de dag eindigt. Hoe wil je dat de acties die je vandaag gaat uitvoeren jou het gevoel geven dat je jezelf aan het eind van de dag positief voelt? Hoe wil jij je voelen over de relaties met anderen, en wat kun je vandaag doen om dat te verbeteren? Het hoeft niet groots te zijn. Wat is één ding dat je kunt doen waardoor je je aan het eind van de dag beter voelt?

5. Zet het lawaai uit. (2 minuten)

Alleen voor vandaag, vind iets anders om naar te luisteren als je je dag begint. Sta eens op zonder naar het nieuws te luisteren (het is toch nooit positief), te telefoneren of de sociale media te controleren. Luister naar je favoriete muziek, een lezing die je hebt opgenomen en waar je tijd voor wilt nemen of observeer gewoon wat er om je heen gebeurt. Er zal genoeg tijd zijn om uit te vinden wat er in de wereld gebeurt als je op jouw bestemming aankomt. Doe dit voor een week en je zult merken dat je op je werk aankomt in een rustige, meer positieve en ontspannen mindset. Het beste van alles is dat je ontdekt dat je niets gemist hebt. 

Dat is het slechts 20 minuten en je bent goed op weg naar een meer positieve mindset. Oefen dit maar eens twee weken. Je zult een enorm verschil zien in je productiviteit en je houding.

Heeft u een vraag aan ons?